Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов открива кампанията на ГЕРБ-СДС от Стара Загора - (ВИДЕО/ОБНОВЯВА СЕ)

Политика

Бойко Борисов открива кампанията на ГЕРБ-СДС от Стара Загора - (ВИДЕО/ОБНОВЯВА СЕ)

Бойко Борисов открива кампанията на ГЕРБ-СДС от Стара Загора - (ВИДЕО/ОБНОВЯВА СЕ) - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов открива кампанията за предстоящите избори от Стара Загора.

Лидерът на ГЕРБ взе думата от бурните аплодисменти на препълненатата със симпатизанти зала.

„Явно през тези над 3 години се е натрупала много обида в редиците на ГЕРБ. След този най-велик за мен празник и Христос Воскресе, трябва да се опитаме да бъдем по-добри, по-толерантни, защото това е една от ценностите на българския народ. Поздравявам ви от водещия кандидат Урсула фон дер Лайен, от Манфред Вебер“, заяви Борисов и подчерта, че в редиците на ГЕРБ е и зам.-председателят на ЕНП, събрала най-много гласове Мария Габриел.
„Положих всички усилия да има правителство, да не се отива на избори, колкото и лошо да беше, това даваше поне отвън някаква стабилност на България. Приемах упреците и знаех, че това правилно, защото живота го доказа. Тези дни мислех, защо те счупиха това правителство, защото доводите, които изнасят не са истината. Или са знаели, че това което ще излезе ще ги потопи и са бързали да избягат. Като върнем записите целия този сценарии, който чухме се случи през тези 11 месеца. Дори когато Мария отиде да регистрира листата, ние написахме, защото това щеше да е края, тя написа техните министри, за да спаси преговорите, а не да ги обижда. И вечерта излезе Асен Василев и я нарече „лице на мафията“, нещо което възмути целия свят. В последствие в преговорите аз направих всички отстъпки, целия екип е тук зад мен, дори си крещяхме, затова че отстъпих енергетиката и отбраната. Г-н Петков тогава казваше, че Тагарев е знамето, а сега го няма в листите. Те са ни водили към края на правитлеството, но искаха нас да изкарат виновни“, заяви още лидерът на ГЕРБ.
„Желязков добре каза, че това са изборите, за да можем да наложим нашата програма и разбиране, за да можем да излезем от безвремието. Дори техните най-големи почитатели не могат да открекат, че нищо не се случва. Дори и най-голямата гордост Конституцията се вижда, че не работи и всеки се отрича от служебното правителство, защото то е на трите партии ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, които сътворихме това“, подчерта Борисов.
Борисов подчерта, че лобистки кръгове са натискали всички газови връзки да минат през Гърция и Турция. „Търсят ми някаква пътна карта, ами тя е под земята. Не си дадох тръбите, които остават на българите, 100% на българите, както няма да си дам и мините. И тук е важно да се каже, че отпуснатите пари ще се управляват от Държавно предприятие“.

Борисов определи Мария Габриел като бяла лястовичка в падналото правителство, а самохвалството на ПП-ДБ е провалило пълния Шенген. 

„Хората вече изнемогват от задръствания, трафик, като дойдат празници новините първите 15 минути са само за задръстванията на „Струма“, там където оставих на Симитли пак е там, всичко което оставихме пак е там. Една Румъния която беше зад мен къде е сега, една Сърбия ни изпревари. Всичко което ставаше на Балканите ставаше тук в България, във Варна. Я си направете една ретроспекция последните 3 години къде е България. Всички геостратегически проекти стават около нас, нас никъде ни няма сега. Това което ние построихме това е“, подчерта Борисов.

Той допълни, че трябва да има висока избирателна активност и народа да определи кой има право да е първи, да прави коалиция и да определя.

По отношение на кандидатите за европарламента, Борисов им даде отличен шест, както и на Мария Габриел за участието й в правителството.

„Днес Стара Загора щеше да има спортна зала, оставихме пари по сметките, дори терен бяхме определили. Питайте „Промяната“ като дойдат къде е залата? На пръсти мога да кажа всичко направено тук, училища, гимназии, Аязмото... През 15-20 журналисти те успяха да ни накарат дори да се срамуваме понякога. Дали аз държа банкнота на снимка, която дори не е произведена. Ние сега да пуснем ли билбордове с пачки и пудели, но ние не сме такива. Затова не дадох да се прави комисия срещу Асен Василев, да ни чухте за „Чаталджа“ да говорим – не. Има си съд и присъди, който е виновен“, заяви Борисов.

Борисов похвали всички водачи на листи и пожела еднакво сериозно на всички да се отнесат и към европейските избори, както и за тези за Народно събрание.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, кампания
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети