Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев и Йотова поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин, посрещнаха ги с руски знамена

Политика

Радев и Йотова поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин, посрещнаха ги с руски знамена

Радев и Йотова поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин, посрещнаха ги с руски знамена - Tribune.bg
Снимка:

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин в столицата по повод отбелязването на 79 години от победата над нацизма във Втората световна война.

Преди и след началото на събитието, част от гражданите се окичиха с Георгиевска лента. Сред тях имаше такива, които носиха руското знаме, плакати на "Безсмъртния полк" и кръгли значки, на които бе отбелязан знакът "Z", пише БГНЕС.

Денят на победата над фашизма се чества в повечето страни по света. Това е годишнина от подписването през 1945 година на Акта за безусловна капитулация на Германия, с който се слага край на Втората световна война. Той е подписан два пъти - на 7 май в Реймс, Франция, във Върховния щаб на съюзническите войски за прекратяване на военните действия на германските войски от 23:01 часа на 8 май източноевропейско време и на 8 май в предградието Карслхорст на Берлин, Германия, в 22:43 ч. (0:43 ч. московско време), отбелязва БТА.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети