Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Въпреки снимки и запис: Асен Василев продължава да отрича познанството си с контрабандистите Димитрови

Политика

Въпреки снимки и запис: Асен Василев продължава да отрича познанството си с контрабандистите Димитрови

Въпреки снимки и запис: Асен Василев продължава да отрича познанството си с контрабандистите Димитрови - Tribune.bg
Снимка:

Въпреки снимки и засечен телефонен разговор от ДАНС, Асен Василев отрече да познава който и да е от двамата обвинени в контрабанда Марин и Стефан Димитрови. Пред депутатите от временната комисия за контрабанда в „Митниците“, бившият финансов министър заяви, че не вярва и на показанията дадени от охранител на финансовото министество.

Припомняме, че вчера заедно с други данни от МФ бяха изпратени и показания от охранител, който заявява, че Димитрови са идвали няколко пъти в министерството, като не са записвани по каналния ред, а са приемани от Лъчезар Ставрев, експерт към политическия кабинет на министъра на финансите.

Припомняме, че по време на изслушването на шефа на ДАНС стана ясно, че има засечен разговор между Асен Василев и един от двамата Димитрови, като обвинения в контрабанда е настоявал за шеф на полицията в Хасково да бъде назначен Недан Хаджиев. После пък по настояване на Асен Василев пред вътрешния министър същият Хаджиев е бил назначен. Асен Василев заяви, че Хаджиев е бил избран, за да бори купения вот. Справка от прокуратурата обаче показва, че за времето когато Хаджиев отговаря за изборите няма нито едно досъдебно производство за купуване на гласове или пък осъден.

Асен Василев защити Хаджиев с това, че докато той е бил шеф на полицията в Хасково рязко са спаднали преференциите на определен народен представител. „Значи според Асен Василев преференциите са източник за купуване на гласове, а те са най-много в ПП-ДБ и аз го твърдя това от години“, заяви на свой ред депутатът от ДПС Йордан Цонев.  

Припомняме, че от изтеклите снимки се вижда как Недан Хаджиев, Живко Коцев и Димитрови са на плажа, по бански. 

Асен Василев определи показанията на служителя от охранителната фирма, като лъжа. Тошко Йорданов уточни, че записката е подписана собственоръчно от служителя на охранителната фирма, като всички тези документи ще бъдат изпратени до прокуратурата и там ще се проверя истинността на всеки един документ.

По отношение на рокадите направени от Петя Банкова на „Капитан Андреево“, като повод за това е ползвано прессъобщение написано в МФ от пиарката на Асен Василев. В него се казва, че партньорски служби са подали сигнал за корупционни практики. Оказа се, че такъв сигнал няма, което призна и Асен Василев. Рокадата била направена по устно искане от страна на посланика на Австрия у нас, която се оплакала на Асен Василев, той пък я свързал с Банкова и след това се случили тези рокади.  

Тошко Йорданов припомни, че от съда става ясно, че Асен Василев е сниман заедно с Димитрови да разговаря пред сградата на Агенция „Митници“. Депутатът от ПП и бивш финансов министър заяви, че ако подобни снимки или запис на негови разговори с Димитрови, то да бъдат показани. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети