Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. И „Средна европейска класа“ разочаровани от ПП-ДБ, стартират надпартийно обединение

Политика

И „Средна европейска класа“ разочаровани от ПП-ДБ, стартират надпартийно обединение

И Средна европейска класа разочаровани от ПП-ДБ, стартират надпартийно обединение - Tribune.bg
Снимка:

„Средна европейска класа“ също като „Зелено движение“ напуснаха ПП-ДБ, а председателят им Константин Бачийски обясни пред БНТ основната причина.

СЕК са поискали в коалиционното споразумение с ПП и ДБ да бъде записано, че в следващия парламент няма да правят съвместно управление с ГЕРБ и ДПС. Това обаче не е било прието.

„Г-н Кирил Петков се включи дистанционно в нашия изпълнителен съвет, в който се взимаше решение за подписване на коалиционно споразумение и имаше изискване от СЕК това изрично да бъде записано. Разбрахме, че не може да бъде формулирано. Най-вероятно тъй като през последните 10 месеца имаше партньорство с ГЕРБ, в момента не се изключва алтернативата да има бъдещи взаимоотношения с ГЕРБ, ако ДПС не се месят“, заяви Констатин Бачийски.

Заради това от партията са взели решение, че повече няма да са част от тази коалиция. Нещо повече - започват създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности. Няма да участват в предстоящите избори, понеже е необходимо време за формирането на такова обединение.

Според него хората, които напускат ПП-ДБ, са хора с каузи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети