Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жена поема служебния кабинет?

Политика

Жена поема служебния кабинет?

Жена поема служебния кабинет? - Tribune.bg
Снимка:

„Струва ми се, че ще има служебен министър-председател и той ще бъде жена. Постът ще поеме Горица Кожарева, която е зам.-председател на Сметната палата”. Това заяви конституционалистът Пламен Киров по NOVA NEWS.

„Ако и Кожарева не се съгласи да стане служебен премиер, докато бъде избрано ново Народно събрание, ще действа правителството в оставка", обясни конституционалистът. 

Един от десетте възможни служебни премиери подаде оставка

„Основна задача на служебното правителство е да организира честни и свободни избори. Правителство в оставка не може да организира вот. Ако не бъде назначено служебно, хипотетично може да се стигне до конституционна криза”, коментира още проф. Киров. И допълни, че няма да се стигне до конституционна криза.

„Някои хора трябва да престанат да експериментират с Конституцията, защото се получават лоши решения”, заяви проф. Киров.

Според новата Конституция: Ето кой може да е следващият служебен премиер на България

Горица Кожарева, заместник - председател на Сметната палата: Завършила е Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в гр. Свищов, специалност „Счетоводство и контрол“.

Започва работа като счетоводител в ДЗИ – Разлог през 1989 г. След това е  управител на клон в ТС Банк АД – Банско,  заместник-главен счетоводител в „Булгаргаз“, управител в СИБАНК АД - офис НОИ, главен експерт в Националната агенция за приходите.

От 13 април 2005 г. до 26 януари 2011 г. е член на Сметната палата на Република България. Ръководител е на отделение, извършващо одитите в: Министерство на отбраната, Министерство на околната среда и водите, Национален статистически институт, Комисия за защита на личните данни, Съвет за електронни медии, Българско национално радио, Българска национална телевизия, Българска агенция за експортно застраховане ЕАД.

Координатор е на дейността и връзките на Сметната палата с Борда на одиторите за НАТО. Участва в проекти на Сметната палата за сътрудничество с ЕВРОСАЙ.

От април 2011 г. до юни 2014 г. е член на  Консултативния съвет на Сметната палата.

От 11 юни 2014 до 26 март 2015 г. отново е член на Сметната палата на Република България. Ръководи одитно отделение с обхват Народно събрание, Администрация на президента, Министерски съвет, Конституционен съд, Омбудсман, БНБ, МТСП, Министерство на младежта и спорта, няколко централни комисии и висши училища. Ръководи и работната група за изработване на частта „Одити за съответствие“ на Наръчника за прилагане на международно признатите одитни стандарти и одитната дейност на Сметната палата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети